Profielen stappenplan | X3 Aluminium

Profielen stappenplan

Stap 1: de oriëntatie
Tijdens een oriënterend gesprek vertellen we je graag wat onze mogelijkheden zijn. En geven we je inzicht in onze processen en mogelijkheden.

Stap 2: advies
Om je specifieke behoeften te bespreken, komen we graag naar je toe. We bekijken samen waar je precies naar op zoek bent. Onze R&D-afdeling adviseert je verder over de technische aspecten van de profielen.

Stap 3: technische tekeningen
Aan de hand van je wensen maken we technische tekeningen van de profielen. Zo wordt het in één oogopslag duidelijk wat je kunt verwachten. Aspecten zoals maatvoering, gewicht, legeringen en prijs worden dan duidelijk.

Stap 4: de planning
Ga je met ons in zee? Dan leggen we de details netjes vast zodat we beiden weten wat we van elkaar mogen verwachten. Afhankelijk van de complexiteit van de opdracht geven we je een streefdatum van de levering.

Stap 5: de 3D-print
Om aluminium profielen te gieten hebben we een matrijs nodig. Als je enkel op basis van een technische tekening goedkeuring moet geven voor een matrijs, kan dit spannend en risicovol zijn. Matrijzen zijn immers niet goedkoop. X3 biedt je daarom een extra service: een 3D-print van het profiel. Hiermee kun je bouwen, monteren en testen. En de kinderziektes oplossen voordat we de definitieve matrijs gaan gieten.

Stap 6: het gieten van de matrijs
Ben je er zeker van dat het ontwerp helemaal naar wens is? Dan kunnen we de matrijs gaan gieten. Dit doen we volledig in eigen beheer binnen onze fabriek.

Stap 7: de proefdruk
Als de matrijs is ontwikkeld, persen we de eerste samples. In deze fase kunnen we nog kleine aanpassingen aan de matrijs doorvoeren.

Stap 8: order
Wanneer je kiest voor een maatwerkproduct, moet je rekening houden met een minimum orderhoeveelheid. Hierover gaan we met je in gesprek. Ook inventariseren we je wensen voor wat betreft de verpakkingen, kistafmetingen en transport. Je bedrijfslogo kan eventueel gesealed worden.

Stap 9: de extrusie van de profielen
En nu hoef je alleen maar even geduld te hebben terwijl wij de profielen voor je persen.